BUDGETWEEKMENU.nl

Iedere dag voordelig

 

De lekkerste goedkope recepten

Hier vind je regelmatig een nieuw recept, wat goedkoop en superlekker is! Blijf op de hoogte door lid te worden van onze FACEBOOKGROEP


Bloemkoolbladsoep €0.29 voor ± 1250 ml soep (4p) Geplaatst op 6-4-17

Fluweel zachte soep, heerlijk in al zijn eenvoud!

300 gram bloemkool blad, nerf en/of stronk

1 ui

1 aardappel

1 liter water

2 kippenbouillonblokjes

scheutje zonnebloemolie

Klein takje peterselie uit de tuin (puur voor wat extra allure, niet nodig voor de smaak).

Variaties: Voeg wat mosterd, teentje knoflook, andere groenten en/of peper toe.

1) Was het bloemkoolblad. Pel de ui en schil de aardappel. 

2) Snij de ui fijn. Doe wat olie in een hoge soeppan en fruit de ui in een scheutje olie even aan. 

3) Voeg het water en de bouillonblokjes toe en breng aan de kook. 

4) Snij ondertussen de aardappel en het bloemkoolblad/nerf in kleine stukjes en voeg toe aan de soep

5) Laat het geheel ongeveer 15 minuten koken tot alles zacht is geworden. Pureer de soep fijn. 

6) Roer voor de 'finishing touch' wat fijngeknipt peterselieblad door de soep.  

Maaltijdsuggestie 1:  Serveer samen met het röstirecept (even scrollen op deze pagina) en voeg hier 250 g spekreepjes (0.89 bij Plus) aan toe voor je het in de oven stopt. Totale kosten voor 4 personen inclusief de soep: 1.77 

Maaltijdsuggestie 2: Serveer met geroosterd volkorenbrood met kruidenboter (2 boterhammen €0.10, kruidenboter 0.59 per 100 gram) 

Maaltijdsuggestie 3:Serveer met een volkoren hamkaastosti voor een complete maaltijd. 1 Volkoren hamkaastosti kost €0.35 met half plak jb belegen kaas en 1 plak schouderham ertussen.  

We hebben ook een fb GROEP waar alle actuele tips gedeeld worden. Wordt lid en mis niks. KLIK HIER 

Homemade Turkse Pizza's        Geplaatst op 28 maart 2017

Lekkerder, meer en goedkoper dan van de Lidl. Per stuk 288 caloriën (zonder sla e.d.) Prijs € 2,55 = 8 stuks = 1 kg (doos van Lidl 600 g 2.99)

1 pak van 8 wraps (0.79 Aldi)

1 rode spaanse peper (0.34 AH mrt 2017)

1 blikje tomatenpuree 68 g (0.13 Jumbo)

0.5 blik gepelde tomaten (0.20 o.a. AH)

30 g zonnebloemolie (0.04)

1 ui ongeveer 80 g (0.05)

20 g peterselie (uit tuin 0.01)

250 g rundergehakt (aanbieding Aldi 3,50 per kilo)

2 tl knoflookpoeder

2 tl azijn

1 tl zout

zwarte peper

Ongeveer 20 kraken chilipeper uit molentje of iets anders scherps zoals een tl sambal

1) Zet de oven op 230-250 graden en doe bakpapier op de bakplaten en het rooster.

2) Ontdoe de rode peper van zaadlijsten en snij zo fijn mogelijk. Snij ook de ui en haal de blaadjes van de takjes peterselie. Dunne stukjes tak kunnen gewoon door het gerecht. 

3) Neem een (hoge) maatbeker van 1 liter. Doe alle ingrediënten hier in behalve het gehakt en de wraps. Gebruik de hele tomaten uit het blik tot je 200 g hebt. De rest verwerk je makkelijk in een Italiaanse maaltijd, soep of maak een pizzabroodje ermee. 

4) Pureer het geheel behoorlijk fijn. Voeg de helft van het gehakt toe en pureer dit mee. De andere helft roer je er doorheen, zodat het goed verdeeld zit. 

5) Verdeel het mengsel over de 8 wraps en smeer uit tot een dunne laag. 

6) Bak in 8-10 minuten gaar. Waarschijnlijk passen ze niet allemaal in 1x in de oven. Eventueel ongebakken in te vriezen. Doe dit wel plat en zodra het bevroren is, stapelen en in plastic verpakken.  

Serveer met sla en komkommer of met gekookte snijbonen. Heerlijk!

Boerenkool met worst en aardappels uit de oven!

Weer eens wat anders dan stamppot. Vanaf €2,65 voor 4 personen Geplaatst op 20 maart 2017


1200 gram aardappelen (0,84)

1 of 2 rookworst slagershuis (0,77 Jumbo)

2 pakken diepvriesboerenkool (2x 0,44 Plus)

2 uien (0.12)

1 tl gerookt paprikapoeder

zout en scheut zonnebloemolie

1) Zet de oven aan op 220 graden. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes van ongeveer 1,5 cm

2) kook de aardappelen ongeveer 5 minuten in een ruime pan met een laagje water 

3) Snij ondertussen de uien grof en haal de partjes een beetje los van elkaar. Snij ook de worst in blokjes. 

4) Laat de aardappelen uitlekken in een vergiet, doe terug in de pan. Voeg de uien, worst, scheut zonnebloemolie, zout en gerookt paprikapoeder toe en roer om. 

5) Leg een vel bakpapier op de bakplaat en spreidt de aardappels uit over de plaat. Bak ongeveer 20 minuten. 

6) Kook intussen de boerenkool gaar. Serveer apart en eet het samen. 

We hebben ook een fb GROEP waar alle actuele tips gedeeld worden. Wordt ook lid en mis niks. KLIK HIER 

Noodles met Pompoen, gerookte kip en champignon €3,25-4,80 voor 4 personen geplaatst op 1 maart 2017

Slank gerecht, snel klaar


800-900 gram blokjes pompoen 1,29 (± 1100-1200 gram met schil en pitten)

250 gram champignons ( wit 0,79, bruin 0,99)

1 gerookte kipfilet 2,00 (budgettip: gebruik heel fijn gesneden spekreepjes ongeveer 150 gram ipv gerookte kip 0,45 bij Plus) 

250 g ui

150 g chinese mie (of meer als je dit wat karig vindt: €0,49 voor 250 g bij Jumbo)

knoflookpoeder 1-2 tl of een paar teentjes vers

Kerrie 0.5-1 tl

Zout 2-4 tl (proeven, niet iedere tl is even groot; ik heb een kleintje)

Flink peper

Olie

1) Snij de pompoen, kip, ui en champignons

2) Doe wat olie in een grote pan, bak hierin de ui, (knoflook), pompoen en champignon op half hoog vuur net zo lang tot de pompoen zacht geworden is (ongeveer 10-15 minuten) Voeg tegen het einde de kip en de kruiden toe en warm door.

3) Kook ondertussen ongeveer 1 liter water

4) Doe de mie in een pannetje en giet het hete water erbij en laat 4 minuten onder water staan. Roer met een vork de mie los van elkaar.

5) Giet de mie af boven een zeef en roer door het pompoenmengsel.

6) Proef of het lekker is. Voldoende zout en peper is essentieel voor de juiste smaak.

Rösti met bloemkoolSTRONK €0.58 voor 4 personen. Geplaatst op 14 februari 2017

Extra gezond door meer groente en je werkt met een bijproduct wat je normaal meestal weg gooit. 

Ter vergelijk: Jumbo röstirondjes 750 gram €1.15 en Aviko röstirondjes 750 gram €1.71

± 150 gram Bloemkool stronk (of 150 gram aardappel extra) Je proeft de stronk niet terug, maar krijgt wel extra groente binnen. Is jouw stronk zwaarder? Voeg gerust toe!

700 gram aardappelen geschild (0.70 /kg)

150 gram gesneden uien

Kipkruiden en/of zout naar smaak, begin met 1 tl en voeg evt toe na het bakken

0.5 tl kerriepoeder

1 tl knoflookpoeder

40 ml olie

 

1 Zet de oven op 210 graden

2 Snij de uien, rasp de stronk van een bloemkool grof (onderkantje afsnijden) en schil en snij de aardappelen.

3 Doe alles in een grote kom of pan en meng met de kruiden en de olie

4 Leg een vel bakpapier op de bakplaat en verdeel de rösti gelijkmatig over de plaat. Bak ongeveer 25 minuten.      

5 Lekker bij gekookte bloemkool of andere groente.  

Tagliatella met Tijm en Zoete aardappel 

4 personen €3.04, snel klaar. Geplaatst op 11 februari 2017












40 ml olijfolie

200 g uien, gesneden

500 g zoete aardappel, geschild en in kleine blokjes

250 g wortel geraspt

250 g tagliatelle

200 g kip grillworst (Aldi, per stuk 300 g)

1,5 tl zout 

knoflookpoeder

flink peper (bij voorkeur uit de molen)

gedroogde tijm naar smaak


1 Zet voldoende water op met 0.5 tl zout voor de pasta. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking

2 Schil en snij/rasp ondertussen de groenten en snij de kip grillworst in kleine blokjes

3 20 ml olijfolie (=2 eetlepel) in grote koekenpan/hapjes pan verwarmen, uien, worst en zoete aardappel erin aanbakken op half hoog vuur. Roer af en toe. Heeft totaal ongeveer 10 - 15 minuten nodig, voeg halverwege de wortel toe en de kruiden toe

4 Pasta afgieten en samen met nog 2 eetlepel olie door het groentemengsel roeren.

Eet smakelijk! 

TIP: Koop Tagliatelle, wat op zich niet de goedkoopste pasta is, voordelig in als de pastasoorten in een 1+1 gratis of 2 voor 0.99 aktie zijn. Deze aktie is af en toe bij ah.nl. (normale prijs 1,49 per pak van 500 gram)