BUDGETWEEKMENU.nl

Iedere dag voordelig

Hier vind je wellicht inspiratie. Deze weekmenu's zijn niet door ons gemaakt en ook niet nagekeken. Het kan zijn dat recepten en prijzen dus niet helemaal kloppen. 

Weekmenu week 8 

Maandag

Paksoi met ketjap

800 gr. paksoi 2,15
1 el maizena 0,03
3 el ketjap 0,11
peper en zout 0,05 
gekookte aardappelen 0,75
Totaal 3,09

Maak de paksoi schoon en verwijder de lelijke bladeren. Snijd de paksoi in reepjes van ongeveer 3 centimeter breed en was deze. Kook de paksoi in een pan met het aanhangende water en een beetje zout in 15 minuten gaar. Roer in een kommetje de maïzena, peper en de ketjap tot een papje. Giet de paksoi af en roer het maïzenapapje door de groent. Laat de paksoi nog 1 minuut zachtjes koken.

Dinsdag
------------
Kipfilet met doperwtjes

450 gr. kipfilets 2,70
2 uien 0,15
400 gr. doperwtjes, diepvries 0,83
125 ml creme fraiche 0,53
1 el kerriepoeder 0,10
1 tl paprikapoeder 0,05
boter 0,03
rijst 0,43
Totaal 4,82

Snij de kipfilets in blokjes en bestrooi ze met het paprikapoeder, kerrie, peper en zout. Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit in een pan wat boter en bak hierin de kipfilets mooi bruin en gaar. Voeg dan de uien toe en bak dit even mee. Doe dan de doperwtjes erbij en bak deze 5 minuten mee. Roer de creme fraiche erdoor en laat het warm worden. Lekker met rijst.

Woensdag
--------------
Kapucijners met appel en knakworstjes

350 gr. kapucijners 0,90
50 gr. boter 0,08
1 ui 0,10
2 tl kerriepoeder 0,10
250 gr. piccalilly 0,59
1 tl sambal 0,02
2 appels 0,40
8 knakworstjes 0,58
gekookte aardappelen 0,75
Totaal 3,52

Week de kapucijners 10 uur in een pan met ruim koud water. Kook de kapucijners in het weekwater en wat zout in 1 ½ uur gaar. Laat dan de kapucijners uitlekken op een vergiet. Maak de ui schoon en snipper deze. Schil de appels, boor de klokhuizen eruit en snijd de appels in plakken. Verhit 25 gram van de boter en fruit hierin de ui glazig. Voeg de kerriepoeder toe en fruit deze eventjes mee. Schep dan de kapucijners, piccalilly en de sambal erdoor en laat dit alles onder af en toe omscheppen goed warm worden. Verhit in een andere pan de rest van de boter en bak hierin de plakken appel aan beide kanten bruin. Verwarm de knakworstjes in een pan met een bodempje water. Schep het kapucijnermengsel in een schaal en leg er de plakken gebakken appel en de knakworstjes bovenop.

Donderdag
---------------
Broccoli met ham en mosterd

500 gr. broccoli 0,89
125 ml creme fraiche 0,53
1 el mosterd 0,03
1 el olie 0,02
250 gr. ham 0,85
gebakken aardappelen 0,80
Totaal 3,12

Verdeel de broccoli in roosjes, was ze en laat ze uitlekken. Snijd de ham in blokjes. Roer de mosterd door de crème fraiche. Verhit de olie in een pan en bak hierin de broccoli eventjes. Voeg 2 eetlepels water toe en stoof de broccoli 5 minuten. Doe dan de ham en de crème fraiche erbij. Schep het goed door elkaar en laat het warm worden. Lekker met gebakken aardappelen.

Vrijdag
----------
350 gr. spaghetti 0,23
2 uien 0,15 
1 rode paprika 0,50
1 teentje knoflook 0,05
300 gr. Chinese kool 0,85
1 rookworst 0,77
2 el olie 0,04
2 tl kerriepoeder 0,10
1 dl bouillon 0,04
1 el maizena 0,03
Totaal 2,76

Maak de uien schoon en snipper deze. Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes. Pel het knoflookteentje en pers deze uit. Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes. Snijdt de rookworst in plakjes. Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit in een pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig. Voeg dan de paprika, Chinese kool en de rookworstplakjes toe en bak dit alles 5 minuten mee. Doe dan het kerriepoeder, snufje zout en de bouillon erbij en breng dit aan de kook. Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het groenten – worstmengsel. Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal. Schep het groenten – worstmengsel over de spaghetti.

Zaterdag
------------
Gebakken eieren met ketjapsaus

4 eieren 0,52
boter 0,03
1 ui 0,10
1 tl sambal 0,02
3 el ketjap 0,11
citroensap 0,02
rijst 0,43
doperwtjes 0,83
Totaal 2,06

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de eieren. Verhit in een andere pan ook wat boter en fruit hierin de ui. Voeg de sambal en de ketjap toe en maak het sausje af met citroensap. Leg de gebakken eieren op een schaal en schenk de ketjapsaus erover. Lekker met rijst en doperwtjes.

Zondag
----------
Gebakken prei

1 kg dunne prei 1,50
bloem 0,02
2 eieren 0,26
paneermeel 0,04
boter 0,03
aardappelpuree 0,80

300 gr. belegen kaas 1,95
2 el bloem 0,02
paneermeel 0,04
60 gr. boter 0,09
Totaal 4,75

Maak de preien schoon, snijdt het harde groen weg en snijdt de stukken prei door midden. Was de stukken prei en kook ze in een pan met ruim water en wat zout 10 minuten. Klop de eieren los. Laat de stukken prei goed uitlekken, wentel ze dan door de bloem, dan door de losgeklopte eieren en dan door paneermeel. Verhit de boter in een grote koekenpan en bak hierin de stukken prei aan alle kanten mooi bruin. Lekker met aardappelpuree en gebakken kaasplakken.

Gebakken kaasplakken

300 gr. belegen kaas
2 el bloem
paneermeel
60 gr. boter

Roer in een schaaltje de bloem met een beetje water tot een vrij dik papje. Snijdt de kaas in 4 plakken van ongeveer 1 centimeter dik. Wentel dan de kaasplakken door het bloempapje en daarna door paneermeel. Verhit de boter in een pan en bak hierin de plakken aan beide kanten goudbruin.Week 7 voor € 24.90

Maandag
------------
Boerenkoolschotel met appel 

1 kg boerenkool 1,50
4 uien 0,30
50 gr. boter 0,08
750 gr. aardappelen 0,38
1 rookworst 0,77
2 appels 0,40
2 el paneermeel 0,03
Totaal 3,46

Haal de nerven uit de boerenkool en was de kool grondig. Snijd de boerenkool grof. Maak de uien schoon en snijd ze fijn. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de uien glazig. Voeg de boerenkool toe en fruit die even mee. Doe er 2 dl. water bij en wat zout en smoor het geheel één uur op laag vuur. Schil en was intussen de aardappelen, snijd ze in plakjes van een halve centimeter dik en kook ze ineen pan met een beetje water en zout acht minuten en giet ze af. Snijd de rookworst in plakjes. Schil de appels en verdeel ze in partjes. Doe de helft van de boerenkool in een ingevette ovenschaal en verdeel daarover de plakjes aardappelen en de worst. Strooi er wat peper over. Leg de rest van de boerenkool erop en verdeel hierover de appelpartjes. Bestrooi het geheel met paneermeel en zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Dinsdag
-----------
Rijst met shoarmavlees

500 gr. shoarmavlees 2,60
boter 0,03
2 tomaten 0,40
1 rode paprika 0,50
1 prei 0,27
400 gr. witte rijst 0,43
1 blikje mais 0,55
1 ui 0,10
Totaal 4,88

Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes. Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes. Maak de prei schoon en snij hem in ringetjes. Laat de maïs uitlekken. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar. Voeg dan de tomaten, paprika, prei en maïs toe en bak dit even mee. Geef de rijst er apart bij.

Woensdag
---------------
Gebakken knolselderij

1 middelgrote knolselderij 1,00
kerriepoeder 0,05
1 ui 0,10
aroma 0,10
8 el bloem 0,16
4 el olie 0,08
gekookte aardappelen 0.75
Totaal 2.24

Snijd de knolselderij overdwars in vingerdikke plakken. Schil de plakken dik af en verwijder verkleurde en aangestoken delen. Was de knolselderie, doe ze in een pan, giet er zoveel warm water bij dat de plakken net onderstaan en breng het aan de kook. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en kook de plakken 8 minuten voor. Haal dan de plakken uit de pan en bestrooi ze met wat zout en kerriepoeder. Klop in een kom het ei los met 2 eetlepels koud water, wat zout en aroma en maak er met de bloem en wat koud water een dikke pap van. Haal de plakken knolselderie door de pan en laat het teveel daarvan in de kom terug lopen. Verhit de olie in een pan en bak hierin de plakken langzaam gaar en aan beide kanten mooi van kleur.

Donderdag
---------------
Macaroni met ei en ham

400 gr. macaroni 0,28
150 gr. ham 0,51
2 el boter 0,06
4 eieren 0,52
100 gr. geraspte kaas 0,60
groente naar keuze 1,00
Totaal 2,97

Kook de macaroni gaar volgens de gebruiksaanwijzingen op de verpakking. Als de macaroni gaar is giet hem dan af en laat hem uitlekken. Snij de ham in blokjes. Verhit de boter in een pan en bak de hamblokjes mooi bruin. Klop de eieren los en giet deze bij de ham blokjes. en blijf roeren tot de eieren gestold zijn. Voeg naar smaak wat peper en zout bij. Schep de macaroni door het ham-ei mengsel en laat alles warm worden. Bestrooi de macaroni met geraspte kaas.

Vrijdag
---------
Gestoofde koolraap

750 gr. koolraap 1,69
50 gr. ontbijtspek 0,25
2 el boter 0,06
1 ui 0,10
1,5 dl bouillon 0,05
1 dl koffieroom 0,43
gehakte peterselie 0,10
gekookte aardappelen 0,75
Totaal 3,43

Schil de koolraap, snijdt deze in plakken, de plakken in reepjes snijden en de reepjes in stukjes. De koolraapstukjes wassen en laten uitlekken. Snijdt het ontbijtspek in stukjes. Maak de uien schoon en snipper deze. Verhit de boter in een pan en bak hierin het ontbijtspek uit. Voeg de ui toe en bak deze even mee. Doe dan de bouillon en de koolraap erbij en breng dit aan de kook. Draai de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat het zachtjes 30 minuten koken. Voeg dan wat zout en peper toe. Giet de room erbij en bestrooi de groenten met gehakte peterselie.

Zaterdag
------------
Eierkoek

1 ui 0,10
4 tomaten 0,80
4 eieren 0,52
4 el melk 0,05
boter 0,03
volkoren brood 1,00
Totaal 2,50

Maak de ui schoon en snipper hem fijn. Ontvel de tomaten en snijd ze in plakjes. Verhit wat boter in een pan en fruit hierin eventjes de ui. Haal ze uit de pan en bak in de achtergebleven boter de tomatenplakjes eventjes. Klop de eieren los met de melk, wat peper en zout en schenk dit over de tomaten. Voeg de gebakken ui toe en laat de massa vast, maar niet te droog worden.

Zondag
----------
Gegratineerde gehaktschnitzels

400 gr. gehakt half om half 1,60
1 ui 0,10
2 sneetjes witbrood zonder korst 0,10
melk 0,02
1 ei 0,13
3 el geraspte kaas 0,36
40 gr. boter 0,06
8 plakken jong belegen kaas 1,20
paprikapoeder 0,05
gebakken aardappelen 0,80
sla 1,00
Totaal 5,42


Maak de ui schoon en snipper deze heel fijn. Doe een beetje melk in een schaaltje en laat hierin eventjes het brood weken. Doe het gehakt in een kom en meng er ui, zout, peper, het geweekte brood, ei en de geraspte kaas door. Maak van dit mengsel 8 platte koekjes. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktschnitzels aan beide kanten mooi bruin. Draai de hittebron wat lager en laat de schnitzels nog 10 minuten zachtjes bakken. Haal ze dan uit de pan, leg ze in een ovenschaal en giet het bakvet erbij. Leg op iedere gehaktschnitzel een plak kaas en zet de schaal onder de hete grill of bovenin een warme oven tot de kaas is gesmolten. Strooi er dan wat paprikapoeder over. Lekker met gebakken aardappelen en sla.


Week 6 voor € 24.35 voor 4 personen

Maandag
-------------
Spruitjes met spekjes

750 gr. spruitjes 1,40
50 gr. spekblokjes 0,23
1 ui 0,10
gekookte aardappelen 0,75
Totaal 2,48

Kook de spruitjes gaar. Bak de spekjes uit in een klein beetje boter. Snipper de ui en doe hem als de spekjes bijna uitgebakken zijn bij de spekjes. Giet de spruitjes af en meng deze door het spek-uimengsel.

Dinsdag
-----------
Shoarmaschotel

1 krop ijsbergsla 1,00
500 gr. shoarmavlees 2,60
ananasstukjes 0,89
125 ml zure room 0,49
1 el olie 0,02
rijst 0,42
Totaal 5,42

Snijd de sla in reepjes en laat de ananas uitlekken. Verhit de olie in een pan en bak hierin het shoarmavlees 10-15 minuten. Roer dan de ananasstukjes erdoor en bak deze even mee. Schep dan de sla erdoor en de zure room. Laat alles goed warm worden. Lekker met rijst.

Woensdag
--------------
Aardappelpuree met bietjes en eieren

1 kg aardappelen 0,50
1 dl melk 0,06
4 eieren 0,52
500 gr. gekookte bietjes 1,19
1 ui 0,10
15 gr. boter 0,02
15 gr. bloem 0,01
1/2 dl bouillon 0,04
1 eidooier 0,13
Totaal 2,57

Kook de aardappelen gaar. Kook de eieren 8 minuten, pel ze en snijd ze in plakjes. Ontvel de bietjes en snijd ze in dunne plakjes. Snipper de uien. Stamp de aardappelen fijn en roer er de melk, peper en nootmuskaat door. Vet een ovenschaal in en schep hierin de aardappelpuree. Leg de bietenplakjes dakpansgewijs op de aardappelpuree en verdeel hier de plakjes ei over. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui glazig. Roer er dan de bloem door en giet er beetje voor beetje de bouillon bij. Blijf roeren tot je een gladde saus hebt en haal dan de pan van het vuur. Klop de eidooier door de saus en schep de saus over plakjes ei. Leg een deksel op de schaal of dek de schaal af met een stuk aluminiumfolie. Zet de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200C.

Donderdag
---------------
Kaasburgers

1 blik rode kidneybonen 0,79
1 ui 0,10
100 gr. geraspte kaas 0,71
paneermeel 0,04
1 ei 0,13
gebakken aardappelen 0,79
sla 1,00
Totaal 3,56

Laat de kidneybonen uitlekken. Snipper de ui. Doe de bonen in een kom en prak ze fijn. Voeg dan de kaas, ui, ei, 3 el paneermeel, peper en zout toe. Meng het goed door elkaar en vorm er platte koeken van. Verhit de olie in een pan en bak de kaasburgers in 10 minuten mooi bruin. Lekker met gebakken aardappelen en sla.

Vrijdag
---------
Gegratineerde macaroni

350 gr. macaroni 0,34
200 gr. ham 0,68
4 tomaten 0,80
150 gr. geraspte kaas 1,07
2 eieren 0,26
1 dl koffieroom 0,43
boter 0,04
Totaal 3,62

Kook de macaroni beetgaar en laat uitlekken. Snijd de ontvelde tomaten in stukjes. Snijd de ham in blokjes. Meng de eieren, koffieroom, geraspte kaas, peper en zout door elkaar. Schep de tomaten en ham door de macaroni. Vet een ovenschaal in en schep hierin de macaroni. Giet het eimengsel erover en leg hier en daar een klontje boter. Zet de schaal 30 minuten in een voorverwarmde oven van 180C. 

Zaterdag
------------
Creoolse eieren

50 gr. boter 0,08
1 ui 0,10
1 groene paprika 0,50
1 teentje knoflook 0,05
1 blik tomaten 0,39
8 eieren 1,04
rijst 0,42
doperwtjes, diepvries.0,99
Totaal 3,57

Kook de eieren 8 minuten en snijd ze daarna in de lengte doormidden. Snipper de ui fijn. Snijd de paprika in kleine stukjes. Pers het knoflookteentje uit. Verhit wat boter en fruit hierin even de ui en knoflook. Voeg de paprika toe en bak deze even mee. Voeg dan de tomaten met het vocht toe. Roer dit goed door en leg de halve eieren in de saus. Laat het 5 minuten zachtjes sudderen.
Lekker met rijst en doperwtjes.

Zondag
-----------
Bruine bonenstamppot

750 gr. aardappelen 0,38 (0,75) = 1 1/2 kg
zout 0,02
1 of 2 blikken bruine bonen 1,70
2 uien 0,20
1/2 dl azijn 0,05
suiker 0,01
eventueel een rookworst 0,77
Totaal 3,13
Snipper de uien fijn. Doe de azijn in een schaaltje, roer er de suiker door en schep de uien erdoor. Laat dit een tijdje staan. Kook de aardappelen gaar. Laat de bruine bonen uitlekken maar vang het vocht op. Schep als de aardappelen bijna gaar zijn de bruine bonen op de aardappelen. Laat de bonen warm worden en giet de bonen met de aardappelen af. Verwarm in een steelpan het bonennat. Stamp de bonen en aardappelen door elkaar en roer er wat van het warme bonennat door. Geef de uien in de azijn er apart bij.

Weekmenu week 5

Maandag
-------------
1 kg rode kool
1 ui
50 gr. spekblokjes
1 dl bouillon
kaneel
snufje suiker
1 el azijn
1 appel
gekookte aardappelen
speklapjes

Schaaf de rode kool en snipper de ui. Bak het spek langzaam uit en bak dan de ui mee tot die glazig ziet. Voeg de rode kool, de bouillon, zout en peper, iets kaneel en een snufje suiker toe. Laat de rode kool 25 minuten zachtjes koken. Schil de appel en snipper hem fijn. Roer de appel met de azijn door de rode kool en laat het geheel goed warm worden.

Dinsdag
-----------
Rijst met kip

250 gr. rijst
3 el olie
350 gr. kipfilet
1 ui
1 teentje knoflook
250 gr. champignons
1 el ketjap
2 tomaten
groente naar keuze.

Snijd de kipfilet in kleine blokjes. Snipper de ui fijn. Pers de knoflook uit. Snijd de champignons in plakjes. Snijd de ontvelde tomaten in plakjes. Kook de rijst. Verhit de olie en bak hierin de kipfilet bruin en gaar. Voeg dan de ui, champignons en knoflook toe en bak dit 5 minuten. Schep de rijst door de kipfilet en voeg de ketjap, wat peper en zout toe. Laat dit nog 5 minuten zachtjes bakken. Garneer met plakjes tomaat. Geef hierbij nog een groente naar keuze.

Woensdag
---------------
Stamppot savooienkool

1 kg aardappelen
1 kg savooienkool
1 ui
1 dl melk
olie
200 gr. ham
1,5 el mosterd
100 gr. geraspte kaas

Kook de aardappelen gaar. Snijd de kool in kleine reepjes. Snipper de ui. Snijd de ham in blokjes. Verhit in een wok wat olie en fruit hierin de ui even. Doe de kool erbij en roerbak deze 5 minuten. Schep dan de hamblokjes erdoor. Verwarm de melk. Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, geraspte kaas, mosterd en peper door. Schep het koolmengsel door de aardappelpuree.

Donderdag
--------------
Gebakken aardappelen met shoarmavlees

1 kg aardappelen
1 el paprikapoeder
2 uien
2 teentjes knoflook
1 rode paprika
1 prei
500 gr. shoarmavlees
boter
Sperziebonen

Snijd de geschilde en gewassen aardappelen in plakjes. Kook ze 5 minuten en giet dan af. Snipper de uien en knoflookteentjes. Snijd de paprika in kleine reepjes. Snijd de prei in dunne ringetjes. Verhit in een pan wat boter en fruit hierin de uien en knoflook even. Voeg dan de paprika en de prei toe en bak dit even mee. Doe het shoarmavlees erbij en laat dit 10 minuten meebakken. Verhit in een andere pan wat boter en bak hierin de aardappelplakjes mooi bruin en gaar. Schep het shoarma-uimengsel door de aardappelplakjes en roer dit goed door elkaar. Voeg zonodig nog wat peper en zout toe.

Vrijdag
---------
Kerriemacaroni

400 gr. macaroni
500 gr. gehakt
3 uien
1 rode paprika
olie
40 gr. boter
40 gr. bloem
1,5 dl bouillon
1 el kerrie
1 klein blikje ananasstukjes

Snipper 2 uien en snipper 1 ui heel fijn. Snijd de paprika in kleine reepjes. Laat de ananas uitlekken. Kook de macaroni en laat uitlekken. Verhit wat olie in een wok en bak hierin het gehakt rul. Voeg dan 2 gesnipperde uien toe, de paprika en wat peper en zout. Laat dit een paar minuten meebakken en voeg dan de macaroni toe. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de fijn gesnipperde ui en de kerrie. Roer dan de bloem erdoor en giet er beetje voor beetje de bouillon bij. Blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat en roer er dan de ananasstukjes door. Schep de kerriesaus door de macaroni.

Zaterdag
------------
Spiegelei met paprika en champignons

4 eieren
boter
1 groene paprika
1 rode paprika
100 gr. champignons
nootmuskaat.
volkorenbrood

Snijd de paprika's in reepjes. Snijd de champignons in plakjes. Verhit wat boter in een pan en bak hierin even de paprika's. Voeg de champignons toe, bak deze ook even mee en bestrooi het met peper, zout en nootmuskaat. Breek hierop de eieren en bak ze, maar laat de dooiers heel.

Zondag
----------
Koolvis met venkelsaus

400 gr. koolvisfilet
1 venkelknol
boter
citroensap
bloem
1,5 dl koffieroom
aardappelpuree
Maak de venkel schoon en snijd hem in stukjes, ook de blaadjes. Was de koolvis, droog hem al en besprenkel hem met citroensap. Bestrooi de vis met peper en zout en wentel hem door de bloem. Verhit wat boter in een pan en bak hierin de venkelstukjes. Voeg dan de room toe en laat het zachtjes 10 minuten stoven. Verhit wat boter in een andere pan en bak hierin de vis mooi bruin, draai dan de hittebron laag en laat de vis nog 5-8 minuten zachtjes bakken. Leg de vis op een schaal en schep de venkelsaus erover. Lekker met aardappelpuree.