BUDGETWEEKMENU.nl

Iedere dag voordelig

Welke supermarkt is de goedkoopste?

Er is niet 1 supermarkt de goedkoopste in alles.

 Jammer hè! 

Assortiment en prijzen zijn voortdurend in beweging. 

We kunnen wel adviezen geven over de voordelig boodschappen doen en wat waar het goedkoopste is. Lees vooral verder:

Online shoppen of zelf zoeken in de winkel? 

Online boodschappen doen heeft als voordeel dat je je minder laat verleiden door impulsaankopen. Daardoor ben je goedkoper uit, dan boodschappen doen in dezelfde 'echte' winkel, ook al betaal je servicekosten. Je bespaart eventuele autorij- en parkeerkosten. Online boodschappen doe je op ah.nl. Tegenwoordig biedt ook Plus.nl je de mogelijkheid van online bestellen.

Zeg nou zelf: hoe vaak hou jij je strikt aan je lijstje in de supermarkt? Online kom je veel minder in de verleiding. 

Een belangrijk nadeel van online shoppen is dat je alle boodschappen uitzoekt bij 1 aanbieder, terwijl rondneuzen in meerdere winkels zeker (veel) voordeel op kan leveren, mits je de impulsaankopen, die niet op je lijstje staan,  weet te weerstaan. 

Groente is over het algemeen goedkoop bij Aldi en Lidl Check ook de aanbiedingen elders. Nieuw! Veel prijzen van Aldi op hun website te zien, onder het kopje "Onze merken".

Brood wit, bruin, meergranen, volkoren. Minder dan 1,- bij AH. In de avond vaak 35% korting, dus soms mazzel. Brood op? Laat het voor je achteruit leggen. 

Plus heeft de beste prijzen voor Oké merk en voor diepvriesgroenten. Oké merk is erg goedkoop. Soms goede aanbiedingen, maar daar buiten niet de goedkoopste. Alle prijzen online. Typ eens Oké in de zoekbalk van de Plus en laat je inspireren door wat je tegenkomt.

A-merken zijn regelmatig in de reclame. Met een beetje mazzel hoef je daar nooit het volle pond voor te betalen. Het komt ook voor dat Basic merken alsnog goedkoper zijn dan de reclameprijs van een A-merk. 

AH heeft regelmatig hele goede aanbiedingen, bijv. route 99, 1+1 weken en 'hamsteren'. Daarnaast een goedkoop AH Basic assortiment en veel 35% korting stickers. Alle prijzen online, je kunt ook zoeken op merk bijv AH Basic.Type eens AH Basic in de zoekbalk van ah.nl om alle AH Basic producten te zien. Het Basic assortiment is wel aan het krimpen tov voorgaande jaren. Via dezelfde link vind je ook de prijzen van Etos. 

Jumbo is een verhaal apart. Jumbo wil de laagste prijs bieden en hout rekening met concurrenten in de buurt. Niet iedere Jumbo hanteert daarom dezelfde prijzen voor producten. Online wel alle prijzen van jouw winkel terug te vinden. A-merken die niet in de reclame zijn, zijn hier goedkoper dan bij AH. 

Nettorama geen landelijke dekking, wel goede vers aanbiedingen en standaard lage prijzen voor A-merken.

Goedkoop vers vlees vind je soms bij Turkse slagerijen of in de aanbieding. Kijk eens op onze budgetlijst Vlees. 

DEEN geen landelijke dekking wel leuke aanbiedingen en iedere dinsdag is DEENSdag met extra spectaculaire kortingen.

De Markt kan goedkoop zijn voor verse groenten en fruit, maar dan moet je goed op de hoogte zijn van de prijzen elders en snel kunnen rekenen. Vaak worden er grotere hoeveelheden van iets of combinaties van artikelen aangeboden. De kwaliteit (beetje verlept) laat op op sommige markten te wensen over, al geldt dat lokaal soms ook voor supermarkten. Tegen het einde van de dag, soms extra koopjes te scoren op de markt. 

Maaltijdbox bestellen. Hele dure oplossing. Kost per maaltijd evenveel als de menu's op deze website waar je een hele week van kunt eten. Handig als je even geen inspiratie hebt voor iets nieuws. Nadelen: eten wat de pot (Box) schaft, beperkte standaard hoeveelheid, je moet alsnog naar de winkel voor overige boodschappen, je moet thuis zijn op bepaalde aflevermomenten, soms heb je nog iets uit eigen voorraad nodig, wat je wellicht niet in huis hebt, abonnement. 

Bij de boer. Het is zeker de moeite waard om eens op zoek te gaan naar een adresje in landelijk gebied. Hoe kleiner het stalletje, hoe goedkoper je meestal uit bent, maar ook hier geldt: ken de actuele prijzen. Alles wat in de moestuin volop geoogst kan worden, is in de winkel meestal ook goedkoop. Je hebt wel meer kans op onbespoten en extra verse groenten bij de moestuinier. Vraag het na.  

Tip: Kijk verder op deze website, veel prijzen/info is al voor je uitgezocht

Tip: Kijk eens online naar goedkope varianten/merken van artikelen. Als die niet verkocht worden in jouw filiaal, vraag ze het te bestellen. Ondernemers steunen de minima graag, zeker als je dat argument erbij haalt. 


Deel deze tip + link  met je vrienden/volgers, op je website of blog. 

Delen, overnemen, vermeerderen en kopiëren zonder duidelijk zichtbare link naar onze website is niet toegestaan.